Tyk, tynd, rund eller bred? Det handler ikke om idealkvinden men om solbriller

Tyk, tynd, rund eller bred?

Manou Messmann
Manou Messmann

Writer

Forfatter, TED taler og top trænet i at skrive tekster om modens betydning for samfundet og individet

Det handler ikke om idealkvinden, men om solbrilletrends

Læs med, hvis du er en anelse forvirret over, hvilken solbrilletrend man skal følge. Og er der overhovedet én solbrilletrend?

Da sommeren nærmede sig i år, tænkte jeg, ligesom alle andre somre før, at det var tid til at par nye solbriller. Men selvom jeg efterhånden er ret garvet i at navigere mellem tusindvis af trends, så har jeg aldrig før været så forvirret som i år. Der var nemlig langt fra én tendens eller én rettesnor, når det kom til valg af solbriller. Kastede man et blik mod førende stilikoner som Emili Sindlev, Pernille Teisbæk og Marianne Theodorsen, så var de langt fra enige. Nogle gange var det den smalle cat-eye brille, andre gange skjulte de øjnene bag oversize 90ér briller.

Kan vi for én gang skyld blive enige om, hvad der er fedt?

Åbenbart ikke. De modsatrettede solbrilletrends fortsætter i fuld fart, når det kommer til solbriller. Lige nu dominerer Pradas cat-eye brille på sociale medier sammen med Loewe og Guccis bud på oversize monster briller, der fylder halvdelen af ansigtet.

loewes bud på én af sæsonens solbrilletrends

 

Hvorfor er der så mange solbrilletrends?
Det lader altså til, at solbrilletrenden stikker i så mange retninger som overhovedet muligt. Men hvorfor? Årsagen er, at fast fashion – kombineret med sociale medier såsom Instagram – har skruet tempoet op for udskiftningen af trends. Før kunne en trendperiode vare fem år, uden at vi blev trætte af den.

I dag er vi trætte af en trend, allerede når de 10 første influencers har postet billeder i vores feed.

Solbrillerne er derudover blevet mere tilgængelige i dag, hvor alle brands har hver deres fortolkning, hvilket er et nyt fænomen, udtaler brilleekspert i Poul Stig, Sara Devantier. Dette betyder, at vi hurtigt bliver visuelt mættede, og der skal derfor nye tiltag til, hvis man som brand skal overraske forbrugeren og holde interessen.

Løsningen bliver at lave drastiske ændringer i hvilke trends, man vælger at vise frem. Hvis konkurrenten viser mikroskopiske cat-eye, jamen så vælger vi fremtidsbriller, der dækker 80% af ansigtet. Det handler (stadig) om at skille sig ud, hvis man vil gøre sig bemærket, og det sker kun, hvis vi ser noget nyt. De store modehuse vil differentiere sig fra konkurrerende brands, og det gør de ofte via tilbehør, der har potentiale til at blive et såkaldt statement piece.

Célines solbrille havde for sæsoner siden æren, og nu bliver det spændende at se, om der igen kommer en top of the pop solbrille. Eller om vi fortsat må forblive forvirrede.

 

guccis bud på én af sæsonens solbrilletrends

 

When nothing goes -everything goes?
Når nu der ikke er én solbrilletrend, som vi alle slavisk skal følge, betyder det så, at alt er tilladt? Både ja og nej. Alt er selvfølgelig – som altid – tilladt, men der vil altid være former, der bare udstråler mere coolness end andre. Tager vi et kig i solbrille-gemmerne, har vi måske stadig gamle solbriller liggende fra 90érne og 00érne. Det kan være både de spinkle og de chunky modeller. De solbriller vi ser i dag, har dog ofte et opdateret udseende, og det er derfor vanskeligt at anvende gamle solbriller fra arkivet, da designet ofte har fået et nyt twist, som kan være vanskelig at sætte fingeren på.

 

Hvad siger eksperterne?
Selvom det kan virke til, at den ene trend blot blender ind i den anden, så er der ifølge solbrilleekspert Sara Devantier stadig klare trends.

Eksperten erklærer den ellers så populære cat-eye tendens afgået ved døden, og begynder allerede nu at kigge efter det næste. Og hvad er det så? Ifølge Sara Devantier er det metalbrillen. Den vil dog kun have fem års trendsucces, før den – ifølge Sara – bliver overtaget af den naive og chunky brille. Et look og et udtryk, der leder tankerne hen på karakterer fra filmen ”Up” ifølge Sara.

Du hørte det her først: Må vi præsentere næste trend indenfor brille- og solbrillemoden Up-designet!

 

De 3 solbrilleråd
For at skabe en anelse orden i tilbehørkaos, tillader jeg mig, at dele ud af et par råd, som jeg selv er tilhænger af, når det kommer til valg af solbriller:

1. Solbrillen skal klæde dig ansigtsform. Hvis du ikke føler dig tilpas i brillen, påvirker det din udstråling. Det skinner mere igennem end selve brillen.

2. Solbrillen skal matche din stil. Det kan godt være, du er vild med cat-eye brillen, men hvis du ikke klæder dig i ”den tilhørende stil”, kan det samlede look se usammenhængende ud. Stylist Julie Blichfeld tilføjer hertil: ”Hvis du har et enkelt outfit på, har det godt af at blive peppet op af en stor iøjnefaldende brille, mens et meget farverigt og legesygt look, kan tones lidt ned med et par spinkle briller. På den måde kan du skabe en god balance i dit look”.

3. Invester gerne lidt ekstra i drømmebrillen. Selvom high-street butikker er hurtigt ude med billige kopier, så kan kvalitet mærkes (og ses). Sørg for et godt etui, så brillen holder sig lækker længe.

Illustration af Marie Jedig eksklusivt for The Whoman Journal 

(Visited 704 times, 1 visits today)

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *