herremodeugerne

Tanker om herremodeugerne: Er de en lost cause samt det bedste mode, der skabes lige nu?

En ny rapport viser, at det står sløjt til med herremodeugerne. Men denne sæson efterlader mig alligevel med spørgsmålet: Skal vi kigge mod herremodeugerne, hvis vi vil finde ægte udvikling og fantastisk mode?

 

 

Sidste uge skrev Fashion Forum om en nylig udgivet rapport fra Launchmetrics, der undersøger tilstanden af de internationale herremodeuger. Nærmere fortalt: “The State of Menswear 2019: A Data Analysis of Men’s Fashion Weeks”. Rapporten viser, at det står sløjt til for særligt London og New York, når det kommer til omtale af herremodeugerne. Ingen omtale = mistes der både aktualitet samt cold hard cash.

 

På den ene side giver dette udemærket mening, da flere brands – som Launchmetrics påpeger – vælger at kombinere både herre- og kvindekollektionerne under kvindemodeugerne. Dermed trækker disse brands sig fra herremodeugerne. Derudover befinder modebranchen sig i en generel kamp om omtale, opmærksomhed og aktualitet. Det er derfor ikke mærkværdigt, at det på visse områder uundgåeligt vil falde.

 

På trods af rapporten, er jeg dog stadig efterladt med et spørgsmålet, der rejste sig efter Acne Studios show. Præsenterer herremodeugerne lige nu noget af det bedste mode, der findes?

 

 

herremodeugerne

 

Jeg har i hvert fald endnu ikke set et show under denne sæsons herremodeuger, hvor der skulle være 30 looks på catwalken, før vi så en farvet model. 

 

Herremodeugerne løber lige nu af stablen og med førnævnte rapport i baghovedet, har jeg til tider været forvirret. Brands som Acne Studios, Stella McCartney, Off white, Lemaire og Louis Vuitton har vist herretøjskollektioner i en sådan kaliber, at jeg er oprigtigt imponeret. Det virker til, at der under herremodeugerne har været leveret en meget mere stabil performance end under kvindemodeugerne, hvor der virkede til at være længere imellem 12-tals kollektionerne.

 

Men vigtigst af alt virker det til, at herremodeugerne er længere fremme, når det kommer til inklusivitet, omfavnelse af forskellighed og en overordnet interesse i at rykke på noget i stedet for at fastholde sig selv i gamle normer.

 

Jeg har i hvert fald endnu ikke set et show under denne sæsons herremodeuger, hvor der skulle være 30 looks på catwalken, før vi så en farvet model.

 

 

herremodeugerne

 

Når det kommer til udvikling og godt design, så tror jeg ikke, vi skal kigge langt væk fra herremodeugerne.

 

Ydermere virker det til, at der endnu engang er sket et ryk i måden, hvorpå moden arbejder med køn. Et befriende take på fit, form og design blev præsenteret hos både Acne Studios, Lemaire og Loewe. Samt hos Louis Vuitton, hvor der blev præsenteret nederdele og tætsiddende silhuetter. Alt i alt er jeg efterladt med følelsen af, at jeg faktisk meget hellere vil iklæde mig kollektionerne fra herremodeugerene.

 

 

Og hvem ved, om det bliver fremtiden for modebranchen og modeugerne? At vi ikke længere deler op i modeuger og kollektioner, men i stedet arbejder på en helt anden måde. Samt med et helt andet syn på stil, køn og design. Indtil videre håber jeg blot, at udviklingen beskrevet af Launchmetrics ikke fortsætter. For når det kommer til udvikling og godt design, så tror jeg ikke, vi skal kigge langt væk fra herremodeugerne.

 

 

(Visited 170 times, 1 visits today)

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *