bøllehatten

Skal vi lige tage en snak om den der bøllehat?

Bucket hat, nylon cap, Bornholmerhjelm. Cylinderformede hovedbeklædninger har mange navne, og du kan kalde den, hvad du vil, men det er en bøllehat.

 

Der er individer i de kreative fag, der er så forbandet langt foran alle os andre, at vi skal anse os selv som værende ekstremt heldige, hvis vi blot kan få lov at smage på det støv, der efterlades os. Forestil jer Road Runner, der suser forbi Wile E. Coyote med et Meep Meep og et spor af støv bag sig.

 

Jeg er Wile E, og den der keramikformende multikunster i Chanel sandaler Runner.

 

Og jeg ved, at modeindustriens Road Runnerne vil vende øjne over det forældede emne, jeg nu vil tage op: Bøllehatten. Det har længe ligget mig på sinde, men er sluppet fra mig grundet tanken om, at denne yderst ukantede hat i sandhed blot måtte være en trend. Her står vi så flere sæsoner efter, og den er her stadig.

Bøllehatten.

 

I al sin pomp og pragt har den overtaget catwalken og toppen af vores hoveder, og da jeg så, at Prada netop har tilføjet endnu flere bøllehatte til deres webshop – og dermed fandt mig selv den elskede aktualitetskrog, der kunne berettige en tekst omkring fænomenet – satte jeg mig for at diskutere eventuelle bøllehatsbekymringer over chat med Andres. Andres – også kendt som Copenhagenkid – er den ene del af duoen bag DesignTalenterne på DR Ultra samt bogen “God stil med Nico og Andres”.

 

Og før vi begynder, vil jeg blot dvæle ved, at jeg rent faktisk har personer i min kontaktbog, jeg kan kontakte en sen aften omkring et emne som dette. Det må indikere, at jeg har gjort noget rigtigt i mit liv. Vi skal til gengæld ikke dvæle ved, at de nye bøllehatte, der netop er kommet til salg på Pradas hjemmeside, rent faktisk var på catwalken for efterhånden længe siden, og de førnævnte Runnere gnider sig i hænderne og Meep Meeper endnu en gang over, at jeg rent faktisk slet ikke har en aktualitetskrog at bygge historien på alligevel.

 

prada fall winter '18
Monica Feudi Indigital.tv for Vogue Runway 

 

“Andres,

Jeg har brug for at chatte om bøllehatte-fænomenet, der nu fortsætter endnu en sæson, hvis det står til Prada. Kunne modegeniet tænke sig at sparre lidt med mig?

Bøllehatten er alle steder. Det har den efterhånden været i et godt stykke tid nu. I hvert fald når det tælles i modeår. Nyeste skud på stammen: En strikversion fra Prada, som jeg selvfølgelig have, fordi jeg allerede har set den på flere influenter. Men hvorfor fanden er den kommet tilbage, tænker du? Sidst jeg brugte den, var da jeg var seks år gammel og på ferie på Bornholm. Nu har Teisbæk, Medine og alle de store den på, og high street butikkerne har fanget den. Er det bare en enkeltstående trend, eller er den en del af noget større i modebranchen?”

 

 

“Først og fremmest skal det siges at bøllehatten ALDRIG har klædt mig, hvilket betyder, at mit forhold til den nok er en anelse farvet. IMO (Red. In my opinion. Jeps, det var jeg nødt til at slå op) har Bøllehatten overtaget en status som allemandseje fra cross body bæltetasken, og gjort sig selv uundværlig i enhver IT-kid garderobe. Om det helt simpelt er, fordi det er one-size-fits-all er et godt spørgsmål. Ligesom bæltetasken har bøllehatten en simpel form, der gør, at den har en diversitet, som favner alle størrelser, farver og former. Som du selv siger, ligner man en børneversion af sig selv på skovtur.

Men måske er det i virkeligheden den barnlige naivitet, vi hylder, når vi bærer den? Hvem har ikke brug for at dyrke det barnlige i sig selv, når man ser den verden, vi lever i?

Udover det har drengene også haft lidt ejerfornemmelser overfor kasketten de sidste 30 år. Så måske bøllehatten er pigernes nye go-to? At den så er kommet i en ekstrem dyr og strikket version, fortæller os kun, at den taktile håndarbejdstrend er ved at gøre sit indtog. Det, at der så står Prada på, gør bare, at bøllehatten skubber Triple S sneakeren af sin førsteplads over absolut mest hypede og grimme must have i 2018.

 

Hilsen den indebrændte type hvis hoved det ikke klæder at bruge bøllehat.”

 

bøllehatten high street

COS                                 WOOD WOOD                           TOPSHOP

 

 

“Andres, tror du, at trenden fortsætter? Eller er det forbi, når Prada har tjent det, de skal, og spytter den ud igen? Og til sidst: Bøllehat, håndarbejde, vandrestøvler og bæltetasker. Hvorfor helvede er vi blevet så praktiske?”

 

“Der kommer sikkert en bøllehat, som Kanye har hostet på. Eller et Supreme samarbejde, som ingen har råd til. Når det så er sagt, er det næste step vel, at man kan få dem i syntetisk strik fra Zara og HM. Jeg tror, trenden forsætter indtil ét af de store modehuse finder en ny gammel kending og hyper den. Det gik ikke med Balenciagas Crocs, så det bliver nok en ting, som både er praktisk og one size.

Med hensyn til dit sidste spørgsmål så er vi i Norden bare praktiske. Og det er kedeligt.
Jeg glæder mig til, at det bliver på mode igen at gå i sko, som ikke er rare. Bare generelt gøre mere ud af at være ekstra!

Og lidt mindre praktiske”

 

lejla bøllehatLejla Vehabovic Hodzic

 

Der kommer sikkert en bøllehat, som Kanye har hostet på. Eller et Supreme samarbejde, som ingen har råd til.

 

“Men selvom vi alle dage har været praktiske i Norden, så synes jeg nu alligevel, der er sket noget ekstra over de sidste sæsoner, Andres. Jeg har ingen dage haft det lige så godt med at gå i store jeans og puffer jakker, som jeg har nu. Fordi det er skide meget på mode – hvis du spørger Balenciaga og danske brands som Ganni. Jeg synes, det er frigørende. Men jeg kan samtidig også godt se det fra din side: Den glamourøse del af moden er nok rent faktisk forsvundet lidt. For en stund.”

(Visited 305 times, 1 visits today)

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *