Ny dansk kunstner: Jeg drømmer om at få lov til at skabe, inspirere og udfordre

Den danske skulptør Camilla Skov er helt ny på kunstscenen, men danner allerede ringe i de kreative søer. I april åbner hun en pop-up shop i den anerkendte designer Trine Tuxens flagship store.

 

Camilla Skov flyttede fra Jylland til København for seks år siden med et ønske om at arbejde i den kreative branche og eksperimentere med forskellige materialer. Et afslag fra Kunstakademiet ledte til en søgen efter skabe sin egen vej, og hun har siden arbejdet med kunsten på egen hånd. Hun viser nu sin første udstilling i form af en pop-up shop i flagship butikken hos en af Danmarks mest anerkendte smykkedesignere, Trine Tuxen. The Whoman Journal satte sig med den nye kunstner for at høre om inspirationen bag udstillingen.

 

“Jeg har valgt at satse alt på at lave det, jeg virkelig elsker. Jeg spænder aldrig ben for mig selv kreativt. Jeg siger aldrig til mig selv, at jeg ikke kan, før jeg går i gang med noget. Jeg tror på, at jeg kan, fordi jeg siger til mig selv, at jeg nok skal finde vejen hen til det resultat, jeg gerne vil ende med. Det kræver bare hårdt arbejde og det kræver, at man elsker at udforske og tør begå fejl,” fortæller den 25-årige Camilla Skov. 

 

 

 

Camilla Skov og Trine Tuxen mødte hinanden, da Camilla besøgte butikken og senere kom i praktik hos Trine. Hvad der startede med køb af en ørering endte med et længerevarende kreativt samarbejde, der nu viser sig i en pop-up shop i Trine Tuxen flagship store på Gammel kongevej.

 

“Jeg er utrolig glad for samarbejdet, og stolt over, at Trine har lyst til, at jeg blev en del af hendes visuelle udtryk. Det har været starten på fremtidige samarbejder. Til april kommer en masse forskellige blomster i keramik, som understøtter hele universet i hendes nye kollektion Blossom. Jeg nyder virkelig at arbejde sammen med Trine, og jeg synes vi tilfører så meget til hinanden. Jeg har lært utrolig meget af hende, og jeg er så taknemmelig over, at vores veje er mødtes,” Camilla Skov. 

 

 

Jeg vil gerne udfordre, hvordan vi bruger objekter i vores hjem

 

“Det føles så rigtig for mig, at det er i hendes butik, min første udstilling bliver. For hun har været en kæmpe del af min rejse de sidste år. Udstillingen bliver en pop-up i én uge fra den 3. april, hvor vi holder fernisering. Alle, der har lyst, kan komme forbi!” Fortæller Camilla Skov, når spurgt, hvorfor det lige blev i flagship butikken, denne udstilling skulle afholdes. 

 

Skovs udstilling under navnet “Small Spaces” er skabt på baggrund af hendes fascination og inspiration af rum, og hvordan vi anskuer disse. Om det så er andres hjem, byens rum eller naturens rum.

 

“I mine værker er farver og rum to af de vigtigste komponenter. Jeg bruger farver, der udfordrer, hvordan vi opfatter objekter, former og lys. Min udstilling er en masse rum, man kan forholde sig til, som man ønsker. Jeg har skabt rum, jeg synes er interessante og som for mig vækker forskellige følelser.  De er hver især unikke og de udfordrer også ideen om, hvad de egentlig er, og hvad de kan bruges til. Hvilket er et meget bevidst valg! De ligner lidt vaser, men er de det? Det er op til beskuren selv. Jeg vil gerne udfordre, hvordan vi bruger objekter i vores hjem. De kan derfor være lige hvad man ønsker de skal være,” fortæller Camilla Skov. 

 

Udstillingen åbner den 3. april, hvor der i Trine Tuxens flagship store vil være fernisering fra 17-22. Du kan en uge frem ekstraordinært se og købe Skovs værker i butikken. Men hvad skal der ske efter udstillingen, og hvad drømmer den unge kunstner om nu?

 

“Jeg drømmer om at få lov til at skabe, inspirere og udfordre. At få lov til at lave flere udstillinger, hvor mine værker møder beskueren, og hvor beskueren bliver lukket ind i mit univers. At kunne få lov til at skabe hver eneste dag og altid være i en kreativ process,” slutter Camilla Skov. 

 

Billeder af Nina Holmgren

 

(Visited 823 times, 1 visits today)
Kommentarer
  1. Tillykke dine ting er så urolig smukke ( jeg laver selv keramik ) jeg bliver så glad når jeg ser dine ting 😃😃Kh. Johane Stege Larsen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *