mini logo bags

Minitaskens genopstandelse fra de døde og utrendy

En særlig påskønnet genoplivelse er mini logotasken. Udødeliggjort af Fendis Baguette taske og Carrie Bradshaw the early seasons

Det er et unægteligt faktum, at 90’erne er tilbage på modescenen. Til tider kan det også virke til, at 90’erne er tilbage, når det kommer til samfundets nuværende politiske standpunkt og kvindesyn, men det er bare ikke ligeså fashionabelt som bøllehatte og Buffalo sko. Senest har Versace skabt en Pre fall ’19 kollektion inspireret af deres ikoniske Spring summer ’94 kollektion, der talte runway giganter som Kate Moss, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Naomi Campbell og Helena Christensen. Fordi intet mindre kunne gøre det.

Jeg er fan. Siden min fødselsdato kun tillod mig at opleve den sidste halvdel af 90’erne og her udelukkende iført, hvad min mor puttede mig i af printede mirakler, sætter jeg pris på at kunne genleve så modeikonisk et årti. Nu med fuld kontrol over egen garderobe. Med mindre min mor beder mig om at tage mere tøj på, fordi det er koldt udenfor.

En særlig påskønnet genoplivelse er mini logotasken. Udødeliggjort af Fendis Baguette taske og Carrie Bradshaw the early seasons. Tasken, der havde sin storhedstid i 90’erne og start 00’erne, er nu tilbage på armen af enhver fashionista med respekt for sig selv og Fendi. Den skal allerhelst være logo – og/eller juvelbesat, gerne vintage og selvfølgelig båret med en tilpas mængde selvironi.

mini logo taske

Så hvordan passer dette yderst petit statement ind i modescenen, jeg ellers så hårdnakket påstår, er blevet en praktisk verden? Jeg er af den overbevisning, at tasken passer ind i vores ønske om at skabe looks og et personligt udtryk, der er meget mere gennemført end tidligere. Det er ikke længere nok, at en taske er en taske. Et transportmiddel for tamponer og notesbøger. Det skal være et statement om vores identitet og personlige udtryk. Fra top til tå til logotaske.

Erhvervelsen af den noget kitsch skulderven er ikke en praktisk erhvervelse som et køb af Célines Phantom eller Cabas var det. En Phantom eller Cabas kunne – med lidt god vilje – nærmest afskrives som et praktisk køb grundet pladsen, der indikerer, at den er tiltænkt til at transportere et mindre barn. Det kan måske tænkes, at finanskrisens efterhånden svage forsvinden i horisonten, har efterladt os modige nok til at investere i items, der ikke kan andet end bare at være pæne. De kan ikke bære din yngste, den kan ikke agere ekstra idrætstaske. Den kan blot hænge på din arm og indikere, at du er top meget med på moden.

Det kan selvfølgelig også bare være, at genopstanden af tasken er et resultat af en helt generation, der bare ikke var færdig med at udleve deres Paris Hilton drømme.

Mini Pucci taske fra Collect23 

(Visited 266 times, 1 visits today)

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *