Making the case for a sartorial step back

Design til en tid, hvor der er så forfærdeligt meget, vi ikke kan forholde os til

 

Med hvad der i mine øjne er årets hidtil stærkeste kollektion, argumenterede Miuccia Prada for, at vi alle lige skal tage et stilmæssigt skridt tilbage. “Miuccia Prada was in an understated frame of mind,” skriver Vogue Runways skribent Nicole Phelps i hendes anmeldelse af Pradas Resort 2020 kollektion og runway show afholdt i begyndelsen af maj. Og på en mere diskret måde virkede det til, at Virginie Viard stemte i med sin første kollektion for Chanel. Bevares, man kan aldrig beskylde The house of C for at være underspillet, men det smagte nu alligevel lidt af… noget mere lavmælt?

 

Hverken Miuccias eller Viginies designs manglede farver, print eller fashionabelt tilbehør, og det efterlod dermed ikke en fornemmelse af et tilbageskridt mod minimalismen og dens storhedstid, i hvert fald ikke hos mig. Det var rettere en idé om at skabe tøj til den “almene” forbruger (læg venligst mærke til, at almene er sat i citationstegn, da jeg gætter på, at selvom designet måske har ændret sig, er prisen nok lige nøjagtig så grinagtig høj, som den altid har været). Design til en tid, hvor der er så forfærdeligt meget, vi ikke kan forholde os til.

 

 

Jeg ved bare, at jeg sætter pris på den demokratiske og inddragende følelse, deres designs efterlod mig med

 

 

Haute couture, dette er kun for os, der virkelig forstår os på moden – mindsettet var pakket væk, og selvom vi stadig blev præsenteret for looks, min skønne mormor ville rynke på næsen over, så virkede det alligevel til at være mere håndgribeligt, det der blev præsenteret. Hos Prada var det praktiske, empowering element endnu engang til stede med flade sko, rygsække, uldsokker og utility-ish sæt, men med et blødere og feminint feel. I mine øjne et nik mod den kvinde, Miuccia ser for sig: Stærk, fri og med fodtøj, der tillader hende at kæmpe imod patriarkatet.

 

Jeg har svært ved at sætte (flere) lange og intelligente ord på, hvorfor jeg synes det var et passende standpunkt at tage og to meget moderne kollektioner. Men det synes jeg. Jeg ved bare, at jeg sætter pris på den demokratiske og inddragende følelse, deres designs efterlod mig med.

 

Måske fordi, der er så meget, der lige nu føles præcis modsat.

 

Picture via Prada 

(Visited 163 times, 1 visits today)

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *