Howdy, cowboy. Er det en støvle, eller er du bare glad for at se mig?

Manou Messmann
Manou Messmann

Writer

Forfatter, TED taler og top trænet i at skrive tekster om modens betydning for samfundet og individet

 

Akkurat som vi troede, at cowboystøvlen havde haft sine 15 minutes of fame på modescenen, tog vi fejl. For det kunne rent faktisk blive vildere endnu.

 

Cowboystøvlen er all over the place lige nu. Men hvorfor? Hvordan skal vi bruge den? Og vigtigst af alt: Kan vi nå at investere i den, inden trenden endnu engang er overstået?

 

Hjernevasket til cowboystøvler
De fleste af os har et forhold til cowboystøvlen. Særligt hvis du var barn i 80érne og starten af 90érne, hvor cowboystøvlen for alvor slog igennem som modefænomen.

For mit eget vedkommende, vil jeg aldrig glemme mit første møde med cowboystøvlen. Jeg var seks år gammel og havde en ufattelig sej overbo. Hun hed Pernille, havde stort blond barbiehår og så gik hun med cowboystøvler. Hun havde selvfølgelig både dem i ruskind og dem i blankt læder. Mine første cowboystøvler endte også med at blive en af Pernilles. Jeg samlede dem op fra skraldespanden, knap så glamourøst, men hvad fanden. Indenfor krig, kærlighed og mode gælder alle kneb. Lige siden har min kærlighed for cowboystøvlen været intakt, uanset om de var in or out of fashion.

For cowboystøvlen kan et eller andet.

 

 

NET-A-PORTER UDVALG

Indenfor krig, kærlighed og mode gælder alle kneb

 

Hvad kan cowboystøvlen, som andre støvler ikke kan?
Cowboystøvlen kommer oprindeligt fra Spanien, hvor den blev brugt som ridestøvle. Senere kom støvlen til USA, hvor den hurtig blev en favorit blandt cowboys. Det er også denne vildhed, vi ofte forbinder støvlen med. De utæmmede cowboys, der rider rundt i det vilde vesten. Ved bare at se på støvlen, kan vi se, at den holder til noget. Den er bygget solidt, den er gennemarbejdet og hvis du passer på den, holder den i generationer. Ifølge ejer af Lædersmeden, Jonas Røssel, kan støvlen give dig alt den attitude, du efterspørger, og den kan følge dig igennem hele livet. Og det lader til, at attitude og god kvalitet er noget, der bliver efterspurgt lige nu. Lædersmeden oplever i den sammenhæng en ufattelig stor interesse for cowboystøvlerne, hvilket også afspejles i samarbejdet med Won Hundred, der har lavet en støvlekollektion, der forhandles både hos Lædersmeden og i Won Hundreds egne butikker.

 

Won Hundred x Lædersmeden cowboystøvlen

WON HUNDRED X LÆDERSMEDEN

 

Men fortsætter trenden?
Skal vi så gå ud og investere i et par cowboystøvler og hvis ja, hvilke skal man så vælge? Hvis det står til Jonas, vil han uden tvivl anbefale et par fra Spanien, der eftersigende laver støvler i den bedste kvalitet. Personligt er jeg ret vild med Chloes fortolkning, der leder tankerne hen på en cowboystøvle i sandalversion. Den vil fungere til flagrende nederdele og lette sommerkjoler. Men selvom samtlige high-end brands laver hver deres unikke og fantastisk smukke version af cowboystøvlen, så er der noget specielt ved den klassiske støvle. Og også den klassiske model kan pimpes lidt op, hvis man er typen, der hurtigt kommer til at kede sig over sin garderobe. Sæt en sølvspids på snuden og en fin eller chunky lænke om vristen, og du har et helt nyt udtryk.

 

Chloé cowboystøvlen

 

Back for good!
Selvom cowboystøvlen ér og vil være en trend som så mange andre, så har den alligevel det, der skal til for at blive en længerevarende trend. Selvom det i sig selv lyder lidt selvmodsigende. I en tid hvor modescenen domineres af fast fashion, er der behov for elementer i garderoben, der rent faktisk holder uden at gå i stykker efter få ganges anvendelse. Og det kan cowboystøvlen. Hvis du altså køber den i en god kvalitet. Derudover har cowboystøvlen en roughness og en laid back attitude, som vi aldrig bliver trætte af.

Så på med støvlen, mærk hvordan din ryg bliver rank, din gang ændrer sig og pludselig kan du klare hele verden. Selv på en torsdag.

 

Illustration af Regina Jessen for The Whoman Journal

(Visited 211 times, 1 visits today)
Kommentarer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *